Intrebare despre viata?

 

Care iti sunt prioritatile in viata?

Daca sunt:

cainele, masina, hobby-uri, tigara, boutura, internetul, petrecerile, cumparaturile, somnul, sexul, televizorul, excursiile sau:

  1. munca si banii – atunci cu acesti bani vei incerca sa cumperi timpul petrecut cu familia, copii (lipsesti, dar le faci un cadou). Tot cu acesti bani vei incerca sa cumperi sanatate, credinta (eventual facand donatii in lipsa unei trairi de credinta) si eventual chiar sa cumperi linistea si pacea interioara – care nu pot fi cumparate.
  2. familia te dedici familiei, educatiei, trairii unor experiente unicate chiar scumpe si cu sacrificii, vei da copiilor tot ce nu ai avut tu parte, chiar daca le faci rau si nu este spre binele lor. Cand vor aparea probleme, incercari, ispite, slabiciuni – vei incerca sa le rezolvi tot cu bani, platind tot ce se poate cumpara.
  3. Credinta in Dumnezeu, grija sufletului tau, felul de a traii si vedea viata –  tot ce ai: nu iti apartine; se poate strica sau fura, sau il poti pierde, te poate trada sau poate murii sau poti uita pentru totdeauna. O constiinta curata nu se poate cumpara, o familie fericita nu se poate cumpara. Un suflet impacat nu are pret. Sa crezi ca banii pot cumpara totul este o iluzie, nu poti cumpara norii care dau grindina si sa hotaresti unde cade ea.

 

Care iti sunt prioritatile in viata, tu omule mare?

Ii inveti pe copii tai prioritatile in viata?

  1. Credinta in Dumnezeu, grija sufletului tau, felul de a traii si vedea viata

Va fi recunoscator pentru ce are, responsabil, curat si cinstit, un om de caracter si va trece cu tarie prin incercarile vietii, grija de suflet se face prin credinta. Felul cum traim si vedem viata, ne transforma viata pe care o avem.

2. Familia – cand lipsesti din viata familiei sau in momentele care conteaza; banii nu pot vindeca tristetea sau amintirea copilului care te asteapta sa fii acolo prezent sau sa te joci cu copilul cand vrea el, nu cand ai tu timp.

3. Munca si banii – lucrezi mai mult – ca sa cheltui mai mult, cumperi lucruri de care nu ai nevoie; timpul petrecut in plus la lucru este timp luat din timpul familei si din timpul lui Dumnezeu. Iti distrugi sanatatea, relatiile cu oamenii, caracterul (depinde ce lucrezi) Ca sa ce? Ca sa cheltui mai multi bani?

Banii sunt un lucru important,

dar felul cum ii cheltui si administrezi – este mai important decat cati bani ai!

 

Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.”

Biblie: Proverbele și pildele lui Solomon, capitolul 22, versetul 6

Leave a Reply